flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відеоконференцзв’язок у системі EasyCon відтепер фіксуватиметься протоколом судового засідання

25 січня 2021, 14:07

  Сервіс «EasyCon» дає можливість взяти участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції дистанційно, не прибуваючи до суду.

  З метою дистанційної участі в засіданні Вам необхідно не пізніше ніж за 5 днів до початку засідання подати до суду заяву про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду. Заява надсилається також іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством (сам сервіс «EasyCon» не дозволяє подати до суду таку заяву).

  Попередньо сервіс забезпечував виключно відеофіксацію ходу засідання. 

  Відтепер оновлена версія «EasyCon» оснащена засобами ведення фіксації судового засідання протоколом. 

  Забезпечення контролю за повним фіксуванням судового засідання технічними засобами, проведення судового засідання в режимі відеоконференції, ведення протоколу судового засідання та уточнення суті процесуальної дії з метою її правильного відображення в протоколі покладається на секретаря судового засідання.

  Нагадуємо, що учасники справи мають право ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти.

 

  З повним переліком оновлень версії 2.8.0 «EasyCon» можна ознайомитись за посиланням.

 

  Інформує пресслужба суду