flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уточнення списку виборців через суд

20 жовтня 2020, 14:44

  До місцевих виборів залишилось 5 днів.

  Право голосу на виборах гарантується кожному громадянину України, який на день голосування досяг 18 років.

  Якщо Вас не включено до списку виборців, або Ваші дані вказані невірно  - не пізніше як за 5 днів до дня голосування (до 19 жовтня 2020 року включно) Ви мали право подати заяву до Відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Вишгородської районної державної адміністрації або до дільничної виборчої комісії за місцем реєстрації.

  Якщо ж Ви не встигли звернутися до відділу ведення реєстру виборців,  то Ви можете звернутися до Вишгородського районного суду Київської області, за місцезнаходженням відповідної комісії, з адміністративним позовом щодо уточнення списку виборців, зокрема позовами про включення до списку виборців, про виключення зі списку виборців з однієї виборчої дільниці та включення в іншу виборчу дільницю та про виправлення неточностей/технічних описок у списку виборців. 

  Виборець може бути позивачем у справі також щодо захисту «чужого» виборчого права (включення особи до списків виборців).

  Такі позовні заяви подаються до суду без сплати судового збору.

  Зверніть увагу, що позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування, тобто до 22 жовтня 2020 року включно.

  Суд за частиною 4 статті  274 Кодексу адміністративного судочинства України розглядає позовні заяви про уточнення списку виборців в наступні строки:

  • до голосування - 2 дні, але не пізніше ніж за 2 години до голосування;
  • невідкладно - в разі надходження позовної заяви за 2 дні до дня голосування.

  Для забезпечення розгляду судом справ, що відносяться до компетенції місцевого загального суду як адміністративного суду, відповідно до статті 20 Кодексу адміністративного судочинства України у Вишгородському районному суді Київської області  здійснюватиметься чергування суддів та працівників апарату суду.

  У разі наявності додаткових запитань, ви можете звернутися до Єдиного Контакт-центр судової влади України за телефоном 0-800-501-492, або до Інтегрованої рецепції суду  - (04596)-26-170.

 *Додатково інформуємо, що до Вишгородського районного суду Київської області, як адміністративного суду за пунктом 2 частини 1 статті 20 Кодексу адміністративного судочинства України може бути також оскаржено:

  • рішення, дії чи бездіяльність дільничних виборчих комісій, дільничних комісій з референдуму, членів цих комісій;
  • дії чи бездіяльність засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори та референдум;
  • дії чи бездіяльність кандидата у депутати сільської, селищної ради, кандидатів на посаду сільського, селищного голови, їх довірених осіб.

 

  Інформує прес-служба суду