flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

QR-код посилання на електронний підпис не підлягає зчитуванню в суді

24 лютого 2021, 09:46

Нагадування для учасників справ та запитувачів інформації

   Практика направлення поштою заяв та звернень без оригіналу підпису заявника з застосуванням виключно QR-коду посилання на електронний підпис не підлягає зчитуванню в суді.

   Так, на поштову адресу Вишгородського районного суду Київської області продовжують надходити документи з накладеним електронним підписом або електронною печаткою установи з застосуванням QR-коду електронного ключа, яким підписано документ. Достовірність підписання такого документу електронним ключем не можливо зчитати в суді в зв’язку з відсутністю законодавчого та програмного  врегулювання.

   Дана практика звернень поширюється на разі виключно на законодавчу владу у відповідність до Постанови Кабінету міністрів України Деякі питання документування управлінської діяльності від 17.01.2018 року № 55, однак дія даного закону не поширюється на органи судової влади.

    Нагадуємо, що відповідні заяви та звернення з застосуванням електронного підпису Ви можете направити до суду на електронну адресу суду inbox@vsh.ko.court.gov.ua або через підсистему «Електронний суд».

    Додатково інформуємо, що згенерований на документах QR-код може містити лише довідкову інформацію про такий документ чи іншу контактну інформацію про установу чи службових осіб, які підписали чи підготували відповідний документ, а також інші сформовані адресантом дані в його автоматизованій системі діловодства. Відповідні дані можливо зчитати за допомогою рідерів QR-коду чи звичайного смартфону, який підтримує функцію сканування унікального QR-коду.

 

    Інформує пресслужба суду