flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Старт програми спільних дій по обміну електронними документами між судом та державними органами міста Вишгород. Результати круглого столу

15 червня 2021, 09:01

  14 червня 2021 року в рамках втілення модельних ініціатив Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області спрямованих на покращення якості надання судових послуг відбувся круглий стіл по обговоренню та підписанню «Програми спільних дій щодо впровадження обміну електронними копіями документів».

  Втілення проєкту стало початком діджиталізації обміну вихідною кореспонденцією між державними органами міста Вишгород та судом.

  Так, на базі Вишгородського районного суду Київської області спільно з Вишгородською окружною прокуратурою, Слідчим відділом Вишгородського РУП Головного управління Національної поліції, Вишгородським РВ ДВС Київської області ЦМУЮ МЮ (м. Київ), Сервісним центром Міністерства внутрішніх справ, Вишгородською міською радою, Вишгородською районною державною адміністрацією, Вишгородським РВ Філії ДУ «Центр пробації» у м. Києві та Київській області, Вишгородським МКП «Водоканал», Вишгородським РКП «Вишгородтепломережа», Відділом представництва інтересів в судах та інших органах № 3 юридичного управління ПФУ у Київській області та Службою у справах дітей Вишгородської районної Державної адміністрації покладено початок комплексу спільних дій по оптимізації ресурсів її учасників, щодо мінімізації використання знаків поштової оплати, раціонального використання робочого часу без затрат на доставку кореспонденції наручно, діджиталізації процесу обміну електронними копіями документів в рамках розгляду справ та в рамках дії Закону України «Про звернення громадян», Закону України «Про доступ до публічної інформації».

  Голова Вишгородського районного суду Київської області Ірина Котлярова подякувала учасникам за зацікавленість до Програми та окреслила головні напрямки реалізації на прикладах, що вже має на разі суд.

  До заходу долучилась ментор ініціативи Світлана Шевченко начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області, яка наголошувала на важливості Програми та необхідності її масштабного впровадження на рівні державних органів в рамках розгляду справ.

  Реалізація такої програми складатиметься з двох аспектів альтернативних методів електронної комунікації: через підсистеми організації, зокрема підсистему «Електронний суд» та з використанням офіційних електронних адрес.

  Учасники заходу попередньо отримували проєкти Програми та погодили такий проєкт.

  Додатковому висвітленню під час круглого столу підлягали основні моменти, мета, інструменти для реалізації та можливості для втілення на базі органів.

 Особливу увагу учасники заходу приділили підсистемі «Електроний суд», як основному інструменту електронного обімну документами, що потребує глобального впровадження на базі юридичних установ.

  

  Надалі Вишгородським районним судом Київської області планується розширити коло учасників Програми, що дасть змогу налагодити електронний документообмін між судом, державними органами міста Вишгород та Об’єднаними територіальними громадами.

 

  Інформує пресслужба суду