flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стартувало навчання першої п’ятірки волонтерів у суді

29 червня 2021, 15:52

  29 червня 2021 року стартував перший етап навчання волонтерів на базі запровадженого судом сервісу для учасників справ та відвідувачів суду.

  Голова суду Ірина Котлярова привітала першу п’ятірку учасників та наголосила на важливості його спільної реалізації.

  Завідувач секретаріату Ради адвокатів Київської області та за сумісництвом координатор стажистів Татьяна Мовчан долучилася до координації майбутніх волонтерів та їх ознакового супроводу в рамках дії служби.

  Нагадуємо, що 8 квітня 2021 року Вишгородський районний суд Київської області спільно з Радою адвокатів Київської області підписали меморандум про співпрацю для впровадження волонтерських сервісів для вразливих категорій користувачів суду на основі менторної ідеї створення служи Ініціативою «Модельні суди» Проекту ЄС «Право-Justice».

  Метою підписання Меморандуму є забезпечення процесуального супроводу та контролю комунікації волонтерів на базі суду з учасниками справ, для реалізації модельних програм по зменшенню психологічної напруги, мінімізації відчуття тривоги, фрустрації, зменшення часового проміжку перебування поза рамками судових засідань в учасників справ при візитах до суду, впровадження кращого європейського досвіду із судового адміністрування та діджиталізацію системи правосуддя на базі Вишгородського районного суду Київської області, як модельного суду в рамках нової фази Ініціативи "Модельні суди" Проекту ЄС «Право-Justice».

  На заході помічником голови суду та прессекретарем Вікторією Ніколаєнко ознайомлено волонтерів з метою, видами комунікацій з учасниками справ, відвідувачами суду та  функціями служби.

  Волонтери планують приступити до роботи в службі вже в липні 2021 року.

  До першого складу «Служби волонтерів у Вишгородському районні суді Київської області» увійшли Ніна Сергієнко, Олександр Верголяс, Наталія Юрчишина, Віктор Калічак та Олександр Драний.

  Інформує пресслужба суду