flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Клієнтоорієнтований суд – нова реальність: у Вишгородському районному суді відкрили інтегровану рецепцію

05 липня 2021, 18:51

  В межах Ініціативи «Модельні суди» Проєкту ЄС «Право-Justice» 5 липня 2021 року у Вишгородському районному суді Київської області відбулось відкриття Інтегрованої рецепції.

  Гостями заходу виступили: Ремі Дюфло заступник голови Представництва Європейського Союзу  в Україні, Анна Адамська-Галлант головна міжнародна експертка з питань судової реформи – керівниця, Богдан Моніч голова Ради суддів України, Олексій Сальніков тимчасово виконуючий обов’язки голови Державної судової адміністрації України та Петро Бойко голова Ради адвокатів Київської області.

  На заході Ірина Котлярова голова Вишгородського районного суду Київської області подякувати проєкту ЄС «Право-Justice» в особі Анни Адамської - Галлант та Світлані Шевченко начальнику Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області та наголосила, що без них такий проєкт не зміг би втілитись в життя. Також, Ірина Котлярова висловила подяку своїм колегам суддям та працівникам апарату за підтримку ідей втілення модельних рішень.

Ірина Котлярова «…Наші досягнення це велика командна робота»

 

  Також Іриною Котляровою презентовано результати втілених модельних рішень на базі суду, серед яких впровадження Служби волонтерів.

  На заході презентувалось впровадження "Служби волонтерів Вишгородського районного суду Київської області".

  Головна національна експертка з питань судової реформи проєкту ЄС «Право-Justice» Поліна Лі розповіла про завдання, які покладаються на волонтерські сервіси та про міжнародний досвід імплементації.

  Помічник голови суду та прессекретар Вікторія Ніколаєнко наголосила, що волонтери допоможуть учасникам справ та відвідувачам суду зменшити психологічну напругу, фрустрацію та часовий проміжок перебування учасників справ поза рамками судових засідань.

  Волонтери планово приступають до роботи в Службі вже з 7 липня 2021 року.

  Координатори волонтерів завідувач секретаріату Ради адвокатів Київської області Тетяна Мовчан та волонтери суду отримали пакунки волонтера презентовані менторами волонтерських сервісів в судах проєктом ЄС «Право-Justice».

   Захід з відкриття Інтегрованої рецепції, презентування першої волонтерського сервісу, презентація реалізованих проєктів – все це втілюється для громадян та покликано на створення належних умов для економії часу перебування поза судовими засіданнями.

  Інтегрована рецепція Вишгородського районного суду Київської області почне свою роботу вже завтра.

 

  Інформує пресслужба суду