flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписано меморандум про співпрацю!

27 квітня 2023, 17:03

26 квітня 2023 року між Вишгородським районним судом Київської області, в особі Голови суду Котлярової Ірини Юріївни, та Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля, в особі декана юридичного факультету Арсентьєвої Олени Сергіївни, було підписано меморандум про співпрацю.

          Ознайомитися з текстом меморандуму можна за гіперпосиланням - Текст меморандуму для ознайомлення

 

                                                            

 

Участь в урочистих заходах щодо підписання меморандуму також взяли: начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області Світлана Шевченко, керівник апарату Вишгородського районного суду Київської області Леся Паланичко, прес-секретар Вишгородського районного суду Київської області Богдан Бурлаков.

Протягом тривалого часу сторонами меморандуму проводилася спільна організаційно-інформативна та переддоговірна робота, в ході якої було визначено та окреслено найголовніші проблеми та потреби правової системи України, національної юридичної освіти та науки, а також національної судової системи. За результатами переговорів сторони меморандуму переконалися у спільному баченні проблем та шляхів їх вирішення, а також заявили про необхідність практичної реалізації їх намірів.

На основі цього між Вишгородським районним судом Київської області та Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля було укладено меморандум про співпрацю, кінцевою метою якого було визначено:

          - подолання правового нігілізму;

          - підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення;

          - підвищення рівня правових знань та професійних компетенцій студентів, отримання ними практичних знань, навичок та вмінь;

          - сприяння професійній ідентифікації студентами шляхом створення для них можливості працевлаштування в органах судової влади;

          - забезпечення підготовки висококваліфікованого юридичного персоналу для національної судової системи;

          - здійснення обміну знаннями, інформацією, теоретичними та практичними напрацюваннями з метою підвищення рівня якості юридичної науки та судової практики;

          - подолання кадрового дефіциту в межах національної судової системи.

Підписання меморандуму створило для його сторін правову та фактичну основу для подальшої співпраці в аспекті реалізації спільних завдань та цілей, що спрямовані на покращення загального стану юридичної освіти, науки та судової системи України.

Крім того, сторони меморандуму виразили бажання та підтвердили необхідність плідної співпраці у напрямку оновлення та перегляду освітніх програм з урахуванням сучасного стану та практики застосування законодавства, адаптування навчання студентів під фактичні потреби судової системи України, що повинно забезпечити нерозривну єдність теорії та практики, їх гармонійне поєднання у застосуванні під час розгляду і вирішенні судових справ.

Сторони меморандуму взяли на себе відповідальність співпрацювати у різних організаційно-правових формах. Однією з таких форм є сприяння можливості студентів отримати практичні навички, знання та вміння, а також брати участь у діяльності суду за допомогою служби волонтерів, що впроваджена та функціонує у Вишгородському районному суді Київської області.

Підписання меморандуму про співпрацю є не тільки бажанням сторін співпрацювати у напрямку досягнення спільних цілей, але виражає бажання та відкритість Вишгородського районного суду Київської області до співпраці з питань та участі у заходах, які спрямовані на покращення сучасного стану юридичної науки, освіти та судової системи.