flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ми апелюємо цифрами - показник довіри до суду складає 93,6%

23 вересня 2020, 17:48

  Основне завдання суду забезпечити право кожного на справедливий та неупереджений суд.

  На теперішній час, ситуація з дезінформуванням громадськості через  ЗМІ про якість відправлення правосуддя суддями почала набула масштабного колапсу. Інформування про результати роботи судів базуються здебільшого виключно на оціночних судженнях, в зв’язку з чим інформуємо громадськість про загальні показники роботи Вишгородського районного суду Київської області за період вісім місяців 2020 року.

  Загальні показники роботи суду:

показники перебування справ та матеріалів на розгляді  5 478;

залишок нерозглянутих справ   1 422;

розглянуто справ та матеріалів 3 593;

з них:

оскаржено 229

скасовано 25

  Виходячи з вказаних показників роботи суду можна встановити, що показник довіри до суду складає 93,6 % та складається з неоскаржених рішень.

  Судді суду не зупиняють здійснювати правосуддя навіть в умовах карантину та працюють в умовах надмірного навантаження та ризиків.

  Так, середня кількість справ та матеріалів, що перебували на розгляді на одного суддю  становить 1370 .

   Наведений показник вказують на надмірне навантаження.

  Оперуючи доводами викладеними на міжнародній онлайн-конференції «Діалоги про правосуддя – 2» максимальний показник навантаження на суддю суду повинен бути хоча б 1000 справ на рік, а станом на серпень 2020 року показник навантаження на одного суддю Вишгородського районного суду Київської області вже складає 1370 справ та матеріалів.

  Відсоток розгляду справ 88,5 %

(показник перебування справ та матеріалів 5 478, показник розгляду 3 593)

  Такий високий показник розгляду свідчить про прояв довіри громадян до суду, що проявляється у бажанні відновити свої втрачені права саме через суд.

  Право подачі апеляційної скарги це пряме право учасників справ однак наявність такого факту не може бути ототожнено з проявом не довіри до суду, так  як суд це єдина установа де завжди по виходу буде наявне не задоволення однією зі сторони процесу. В даному аспекті суд при прийнятті рішень виступає, як механізм захисту охоронюваних Державою прав, обов’язків та зобов’язань безапелюючо - визначеними Законом.

  Показник апеляційного оскарження прийнятих рішень суддями суду 6,4 %

(показник розгляду 3593, показник оскарження 229)

  Показник скасування апеляційною інстанцією рішень суддів суду  0,7 %

(показник розгляду 3593, показник скасування 25)

 

 

  З огляду на дані аналізу можна дійти висновку, що якісні та кількісні показники роботи суду утримуються на високому рівні, а рівень довіри до суду в 93,6% говорить сам за себе.

  Ми апелюємо цифрами та залишаємось представниками гілки влади, яка реально захищає інтереси громадян.

 

  *Відсоткове співвідношення показників розраховано з урахуванням  методичних рекомендацій затверджених Радою суддів України та розроблених експертами Проекту USAID «Справедливе правосуддя» - «Застосування системи оцінювання роботи суду».

 

 

  Інформує прес-служба суду