flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Користуйтесь можливостями веблистування з судом

02 серпня 2021, 17:17

  Електронний документообіг та можливість застосовувати альтернативні методи поштовому листуванню є пріоритетним завданням обміну кореспонденцією з учасниками справ та відвідувачами суду.

  На разі у Вишгородському районному суді Київської області окрім Програми спільних дій по обміну електронними документами між судом та державними органами міста Вишгород діє також альтернатива поштовому листуванню з відвідувачами суду та учасниками справ.

  Підсистема «Електронний суд» дозволить Вам подати заяву, клопотання, відслідкувати стан розгляду справи та отримати процесуальні документи в рамках електронного кабінету.

  Для користування послугами «Електронний суд» Вам необхідно мати електронну пошту та цифровий ключ, що дозволяє авторизувати користувача.

  «Електронна форма звернення громадян» дозволить надіслати до суду пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги.

  Пропозиція (зауваження) - звернення громадян, де висловлюються порада, рекомендація щодо діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, посадових осіб, а також висловлюються думки щодо врегулювання суспільних відносин та умов життя громадян, вдосконалення правової основи державного і громадського життя, соціально-культурної та інших сфер діяльності держави і суспільства.

  Заява (клопотання) - звернення громадян із проханням про сприяння реалізації закріплених Конституцією та чинним законодавством їх прав та інтересів або повідомлення про порушення чинного законодавства чи недоліки в діяльності підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, посадових осіб, а також висловлення думки щодо поліпшення їх діяльності. Клопотання - письмове звернення з проханням про визнання за особою відповідного статусу, прав чи свобод тощо.

  Скарга - звернення з вимогою про поновлення прав і захист законних інтересів громадян, порушених діями (бездіяльністю), рішеннями державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, посадових осіб.

  «Електронна форма звернення громадян» не потребує додаткової авторизації.

  Зверніть увагу, що звернення в рамках конкретної справи не поширюються на «Електронну форму звернення громадян», а діють виключно в рамках Закону України «Про звернення громадян».

  «Запит на отримання публічної інформації» дозволить звернутись з проханням до розпорядника інформації, що знаходиться у його володінні про надання інформації в рамках дії Закону України «Про доступ до публічної інформації».

  Публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

   «Запит на отримання публічної інформації» також непотребує додаткової авторизації.

  Електронна пошта суду inbox@vsh.ko.court.gov.ua дозволить звернутись до суду в рамках діючого процесуального законодавства починаючи від подачі позовної заяви до отримання інформації по руху справи.

 * Обов’язковою вимогою  до  веблистування є підтвердження особи заявника шляхом надання копій документів, що посвідчують особу, або підписання документів електронним цифровим підписом.

  Крім того, через додаток  Messenger на базі профілю в Facebook Ви можете звернутись для уточнення загальнодоступної інформації, що наявна на офіційному вебсайті суду, зокрема графік роботи, контакти, дата та час призначення справи до розгляду, проведення запланованих онлайн трансляцій засідань на YouTube каналі "Судова влада України".

 

  Інформує пресслужба суду