flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступ до протоколів (журналів) судових засідань в підсистемі «Електронний суд»

28 липня 2022, 11:11

  У Вишгородському районному суді Київської області запроваджено фіксування судових засідань в режимі відеоконференції на базі сервісу Easycon, з прикріпленням відповідних протоколів (журналів) судових засідань до справ та подальшим відображенням в електронних кабінетах учасників справ підсистеми «Електронний суд».

  Прикріплення до справи протоколу (журналу) судового засідання забезпечується секретарем судового засідання.

  Технічний запис судового засідання підлягає автоматичному збереженню в централізованому файловому сховищі, яке використовується сервісом відеоконференцзв'язку, з подальшим прикріпленням протоколу (журналу) судових засідань до справи для відображення в підсистемі «Електронний суд».

  Учасники справи мають право не лиши на ознайомлення з протоколом (журналом) засідання, а й на отримання копії технічного запису судового засідання (копію відео- та (або) звукозапису) шляхом подачі відповідної заяви та сплати судового збору згідно визначеної ставки  Законом України "Про судовий збір".

  В разі сплати судового збору безпосередньо в електронному кабінеті підсистеми «Електронний суд» учаснику справи автоматично надається доступ для скачування запису судового засідання в електронному кабінеті. При цьому до автоматизованої системи діловодства суду автоматично направляється відповідна інформація про видачу копії технічного запису судового засідання та квитанція про сплату судового збору.

  Також залишається можливим отримання запису протоколу (журналу) судового засідання на оптичний диск, за умови подачі відповідної заяви та квитанції про сплату судового збору до Інтегрованої рецепції Вишгородського районного суду Київської області.

  Оновлення функціоналу відбулось в забезпечення виконання наказу Державної судової адміністрації України "Про затвердження Інструкції щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання" від 6 червня 2022 року № 156 у відповідність до Інструкції щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання.

 

  Інформує пресслужба суду