flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Все про виклик до суду через веб-сайт

19 жовтня 2020, 14:41

  Виклики  в судові засідання через веб-сайт відповідачів, третіх осіб та свідків зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи яких невідоме впроваджені в роботу судів України з 2017 року. На сьогодні така методика виклику уже є сталою та функціонує без змін до моменту затвердження Положення про Єдину судову інформаційно - телекомунікаційну систему (на разі існує виключно Проект Положення).

  Так, кожна сторінка суду має розділ Оголошення про виклики в судові засідання і Вишгородський районний суд Київської області не є виключенням.

  Для зручності громадян посилання на розділ є і на головній сторінці веб-сайту Вишгородського районного суду Київської області, де публікація оголошень відбувається не пізніше ніж за 10 днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання.

 З 14 вересня в зв’язку з відсутністю поштових марок у Вишгородському районному суді Київської області тимчасово припинилась відправка засобами поштового зв’язку.  Виклики в судові засідання, зокрема  відповідачів, третіх осіб та свідків, інформація про місце проживання яких була наявна у справах, дублювались через сайт  відповідними оголошеннями про виклик.

  До моменту усунення проблематики наявності марок практика дублювання таких оголошень продовжує функціонувати.

  Крім того, виклики в судові засідання відповідачів, третіх осіб та свідків зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи яких невідоме продовжуватимуть  реалізовуватись до моменту ухвалення Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи.

  Додатково інформуємо, що процесуальним законодавством не встановлено заборон на розміщення оголошень про виклик в судові засідання відповідачів, третіх осіб та свідків зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи яких невідоме в газетах.

  Також  нагадуємо, що інформацію  про виклик в судові засідання можна отримати  у розділі сайту Громадянам → Списки судових справ, призначених до розгляду, або через телефонну комунікацію з інтегрованою рецепцією суду (04596)-26-170.

  З оголошеннями про виклик до суду Ви можете ознайомитись на основній сторінці сайту Вишгородського районного суду Київської області або за посиланням на розділ Громадянам → Оголошення про виклик до суду.

 

   Інформує прес-служба суду