flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Методичні поради з використання інформаційно-комунікаційних систем Судової влади України

12 жовтня 2022, 13:00

Рух нашої держави у напрямку цифровізації державних послуг стосується і такої сфери діяльності як правосуддя, роблячи його доступніше для людей. З цією метою в Україні функціонує офіційний веб-портал Судової влади України.

"Судова влада України" - офіційний веб-портал, на якому публікується інформація про діяльність судів та органів системи правосуддя і за допомогою якого надається безоплатний доступ до оприлюднених інформаційних ресурсів.

У рамках проекту "Цифровізація державних послуг: сприяння доступу для постраждалих від конфлікту громад та вразливих груп в Україні" БФ "Право на захист" розробив серію пам'яток з інструкціями щодо використання інформаційних ресурсів судової влади України. 

У першій частині оприлюднених пам'яток ви зможете дізнатися про основні правила використання офіційного веб-порталу Судової влади України та чим він може бути корисним для вас, а також отримаєте методичні поради з приводу того як:
- сплатити судовий збір через веб-портал Судової влади України, не виходячи з дому;
- дізнатися інформацію про стан розгляду вашої справи, не звертаючись безпосередньо до суду.

Посилання на першу пам'яткуhttps://helsinki.org.ua/wp-content/uploads/2022/10/Veb-portal_Sudova_vlada_Ukrainy_A5.pdf

У другій частині оприлюднених пам'яток ви також дізнаєтесь: що таке система Електронний суд та основні правила її функціонування, а також як звернутися до суду, знаходячись у цей момент вдома. Крім того, ви отримаєте інформацію про те, що таке Єдиний державний реєстр судових рішень, як ним користуватися та знайти потрібне для вас судове рішення, а також основні секрети швидкого та точного пошуку потрібної інформації.

          

 

 

Посилання на другу та третю пам'яткиhttps://r2p.org.ua/yak-zvernutysya-do-sudu-onlajn-yak-oznajomytysya-iz-sudovymy-rishennyamy-onlajn-pamyatky/