flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок жінці, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

09 червня 2023, 13:05

09 червня 2023 року Вишгородський районний суд Київської області оголосив вирок мешканці м. Вишгорода, яка обвинувачувалася у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України та глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За матеріалами справи жінка на власній сторінці у соціальній мережі умисно поширювала матеріали, у яких містяться виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію.

Під час кримінального провадження обвинувачена вину у вчиненні кримінального правопорушення визнала у повному обсязі, щиро розкаялася та активно сприяла досудовому розслідуванню.

За результатами повного та всебічного судового розгляду обвинувачену визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання в межах санкції ч. 2 ст. 436-2 КК України у виді позбавлення волі строком на два роки із застосуванням ст. 75 КК України. Вироком суду з обвинуваченої стягнуто процесуальні витрати та застосовано спеціальну конфіскацію по відношенню до речових доказів.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановленому процесуальним законодавством порядку.