flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проголошено вирок по кримінальній справі за обвинуваченням в умисному вбивстві

08 лютого 2024, 15:10

08 лютого 2024 року колегією суддів Вишгородського районного суду Київської області розглянуто обвинувальний акт по кримінальному провадженню за обвинуваченням особи С., особи Р., особи Х. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

За даними досудового розслідування обвинувачені 21.07.2019 року, діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, згідно заздалегідь розподілених ролей, протиправно заподіяли смерть потерпілому Б.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, дослідження матеріалів кримінального провадження, допиту свідків колегією суддів визнано пред’явлене особі С. обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, необґрунтованим, перекваліфіковано його дії за ч. 1 ст. 115 КК України, визнано винуватим у вчиненні даного кримінального правопорушення з призначенням покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років. Цивільні позови потерпілих в частині стягнення з обвинуваченого С. суми відшкодування моральної шкоди задоволено. З обвинуваченого С. стягнуто суму понесених витрат на професійну правничу допомогу.

Обвинуваченого Р. та обвинуваченого Х. колегією суддів визнано невинуватими за пред’явленим обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, та виправдано у зв`язку із відсутністю в їх діях складу кримінального правопорушення, на підставі п.3 ч.1 ст.373 КПК злочину.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановленому процесуальним законодавством порядку.