flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закінчив роботу Перший загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів

31 жовтня 2018, 12:54

Закінчив роботу Перший загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів

 

29-30 жовтня 2018 року в Чернігівській області проводився Перший загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів, який організовано Програмою USAID «Нове правосуддя», Канадсько-українським Проектом підтримки судової реформи та Вищою радою правосуддя.

Метою заходу була презентація та обговорення Звіту комунікаційної діяльності судів за перше півріччя 2018 року, а також міжнародного та національного досвіду використання сучасних комунікаційних стратегій з метою підвищення рівня довіри громадськості до суду.

Учасники форуму обговорили питання налагодження конструктивного діалогу між судами та ЗМІ, виходу судової влади за межі професійної аудиторії для ефективного інформування суспільства про досягнення судової реформи, поліпшення якості інформаційного наповнення веб-сайтів та сторінок судів у соціальних мережах для розвитку культури відкритості, гендерної чутливості, для ведення постійного діалогу з громадськістю.

Під час майстер-класів учасники ознайомились із принципами створення текстів прес-анонсу/релізу про судову справу, що викликає суспільний інтерес, та адаптації цих текстів для соціальних мереж Facebook, Twitter, Instagram, зокрема і на прикладі комунікацій Верховного Суду, отримали навички прогнозування, планування та реалізації дій у випадку типових кризових ситуацій: мітинг, поширення неправдивої чи правдивої негативної інформації про суд чи суддю, надзвичайна подія в суді, тощо.

Вишгородський районний суд Київської області, завжди відкритий для громадськості та представників ЗМІ для постійного діалогу із суспільством.

 

 

 

                                                      Прес-служба Вишгородського районного суду Київської області