flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян, роз"яснення Вишгородського районного суду Київської області щодо ідентифікації судових повісток

19 червня 2019, 14:28

Зважаючи на численні звернення громадян до Вишгородського районного суду Київської області із судовими повістками про виклик в судові засідання по справам, які не зареєстровані та не розглядаються в суді, зокрема суддями, які не перебувають в штаті відповідного суду, роз’яснюємо ідентифікуючі дані щодо дійсності судової повістки, яка надійшла із суду і як з’ясувати чи дійсно в провадженні суду перебуває справа, де Ви є учасником процесу, зокрема:

  1. Усі повістки судом надсилаються від імені суду та з адреси суду (наприклад – Вишгородський районний суд Київської області, 07301, м. Вишгород, вул. Кургузова, 7, Вишгородський район, Київська область);
  2. Судові повістки надсилаються із штампом на конверті «судова повістка».
  3. В повістці про виклик до суду обов’язково вказується номер справи, по якій викликається учасник процесу в форматі: код суду/номер справи/ рік справи (наприклад - №363/999/19).

Роз’яснюємо, що відповідно до пункту 2.14. Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, затвердженої наказом ДСА України від 17 грудня 2013 року №173, кожній судові справі надається єдиний унікальний номер, який формується автоматизованою системою документообігу суду автоматично в суді першої інстанції та залишається незмінним незалежно від проходження справи в інстанціях. Структура єдиного унікального номера справи є такою: код суду першої інстанції (три цифри), через дріб номер справи за порядком у поточному році, через дріб рік реєстрації (дві цифри) – вид судочинства. Згідно довідника кодів судів загальної юрисдикції України, затвердженого наказом ДСА України від 13 серпня 2012 року №97 код Вишгородського районного суду Київської області – 363).

4. Обов’язково вказується прізвище секретаря судового засідання, адреса суду та номер кабінету, куди слід з’явитись, суть справи та за чиїм позовом або до кого позов.

5. При відкритті провадження у справі судом обов’язково надсилається відповідачу у справі копія ухвали про відкриття провадження та копія позовної заяви з додатками до неї.

6. Учасник розгляду справи може зайти на веб-портал Судова влада України та в розділі «Стан розгляду справ» ввести своє прізвище, обрати функцію пошуку, після чого на екрані відобразяться усі справи по всім судам України, де зазначене Ваше прізвище. Також можливо переглянути усі судові рішення по справі, дати призначень справи до розгляду (посилання https://court.gov.ua/)

7.Нагадуємо, що судові повістки можливо отримувати з допомогою смс-повідомлення. Для отримання судової повістки за допомогою смс-повідомллення необхідно – подати відповідну заяву із зазначенням номеру телефону, на який особа бажає отримувати повідомлення, після чого про всі дати розгляду по конкретно визначеній справі, а саме по тій, по якій подавалась заява, буде отримувати смс-повідомлення.

8. Також звертаємо увагу, що зі списком суддів Вишгородського районного суду Київської області можна ознайомитися на веб-порталі Судова влада України в розділі «Судді».

9. Крім того, додаємо зразок судової повістки Вишгородського районного суду Київської області:

 

Інформує прес-служба суду