flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взявся за старе! Вишгородським районний судом Київської області розглянуто справу про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 130 КУпАП відносно ЗЛІСНОГО ПРАВОПОРУШНИКА.

22 листопада 2019, 10:27

 

22 листопада 2019 року Вишгородським районним судом Київської області винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), якою застосовано відносно чоловіка  адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 600 (шістсот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 (десять тисяч двісті) грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Так, чоловік, 04 вересня 2019 року о 20 -40 годині в місті Вишгороді, керував транспортним засобом «Шкода Фабіа» в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння із згоди водія, у встановленому законом порядку, проводився із застосуванням приладу Драгер» в присутності двох свідків. Тест № 120740, проба позитивна - 3,29  ‰ .

При призначенні правопорушнику виду та міри  стягнення  суд врахував характер вчиненого правопорушення,  яке носить небезпечний характер через зневажливе ставлення  до обставин дорожньої обстановки, правил дорожнього руху, а також -  життя інших учасників руху.

Зокрема, чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за частиною другої статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), а саме – за керування транспортним засобом «Шкода Фабіа» в стані алкогольного сп’яніння, що призвело до зіткнення його автомобіля з автомобілем «ВАЗ 2107», який рухався по переду  в попутному напрямку. Внаслідок зіткнення транспортних засобів пасажирці автомобіля «ВАЗ 2107» було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, а саме: закритої черепно-мозкової травми у вигляді струсу головного мозку, з наявністю гематом в скроневій та потиличній ділянці та передчасних пологів потерпілої в термін вагітності 31-32 тижня, тобто до переривання вагітності внаслідок спричинених їй травм.

Вироком Вишгородського районного суду Київської області від 07 лютого 2012 року чоловіку призначено покарання у вигляді 5 (п’ять років) позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 (три) роки.

11 квітня 2019 року чоловік був знятий з обліку Вишгородського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в місті Києві та Київській області по відбуттю строку додаткового покарання, але незважаючи на попередній прикрий досвід,  04 вересня 2019 року  чоловік знову сів за кермо автомобіля  в стані алкогольного сп’яніння.

Постанова суду станом на 22 листопада 2019 року чинності не набрала та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

 

Інформує прес–служба суду