flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! COVID-19

18 березня 2020, 12:26

Вишгородський районний суд Київської області доводить до відома громадян, що на всій території України з 12 березня до 3 квітня 2020 року встановлений карантин, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11.03.2020 № 211.
 Керуючись метою убезпечити відвідувачів Вишгородського районного суду Київської області від розповсюдження коронавірусу COVID-19 та масового поширення вірусної інфекції, звертаємося до громадян з проханням утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають Вашої обов'язкової присутності, а також від особистого відвідування суду для подачі позовів, заяв, скарг, клопотань та інших звернень.
Просимо поставитись з розумінням до тимчасових профілактичних заходів та пропонуємо Вам скористатись можливістю подати свої заяви чи інші звернення до суду із використанням поштового зв’язку, та електронної пошти суду.

 

 

Вишгородський районний суд

київської області

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

18.03.2020 р.                                                                                                           №1

 

 

Про тимчасові заходи з метою попередження

розповсюдження захворюваності на гостру

респіраторну інфекцію, спричинену

корона вірусом COVID-19

 

На підставі ч.2 ст.24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19:

 

 

  1. Тимчасово, з 18 березня до 03 квітня 2020 року, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

 

  1. Зазначені обмеження не стосуються розгляду: а) невідкладних  клопотань в порядку кримінального судочинства (в тому числі клопотань, розгляд яких здійснюють слідчі судді), кримінальних справ, в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою та спливають строки тримання осіб під вартою.

 

  1. В день судового розгляду, учасники кримінальних проваджень, які прибули до Вишгородського районного суду Київської області, повинні знаходитися на першому поверсі, мати при собі захисну маску, антисептичні засоби  та у визначений час розгляду справи мають повідомити  представника служби судової охорони про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до залу судового засідання.

 

  1. Довести до відома державної установи слідчий ізолятор Міністерства юстиції України, в якій утримуються обвинувачені, щодо яких розглядаються справи відповідним судом, про можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференцій, шляхом  подання та направлення на електронну адресу суду відповідної заяви від обвинуваченого.

 

  1. Вишгородський районний суд Київської області розглядає цивільні справи у письмовому провадженні без участі сторін. У разі подання заяви (заяв) про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судове засідання на іншу дату, яка буде визначена після закінчення карантинних заходів.

 

  1. Довести до відома громадян про:

 

  • можливість відкладення розгляду справ у зв’язку із карантинними заходами, подавати до суду заяви про розгляд справ у їхню відсутність на підставі наявних в справі матеріалів;
  • необхідність утриматися від особистої явки до суду та можливість направлення всіх необхідних документів (позовні, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) в паперовому вигляді через засоби поштового зв’язку або в електронному вигляді на електронну пошту суду (inbox@vsh.ko.court.gov.ua);
  • в обов’язковому випадку утриматися від відвідування приміщень суду за наявності захворювань (слабість, кашель, задуха, утруднення дихання тощо);
  • не допускатимуться до приміщень суду за відсутності захисної маски;
  • ознайомлення матеріалів справи (сканкопією, яка міститься в автоматизованій системі документообігу суду) відбуватиметься за наявності заяви, направленої на електронну адресу суду із зазначенням зворотної електронної адреси;
  • ознайомлення з матеріалами справи (у паперовому вигляді), які зберігаються в архіві суду та /або перебувають в провадженні суду відбуватиметься після завершення карантинних заходів;
  • видача процесуальних судових рішень, які набрали законної сили, відбуватиметься на четвертий робочий день, за наявності відповідної заяви направленої на електронну адресу суду (inbox@vsh.ko.court.gov.ua);
  • на час карантинних заходів обмежити відправку та розноску поштової кореспонденції у відповідності до розпорядження керівника апарату суду;
  • інформація про наступний розгляд справи буде розміщена на офіційному веб – порталі Судова влада України Вишгородського районного суду Київської області.

 

  1. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду, канцелярією суду та архівом.

 

  1. Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

 

  1. Співробітникам служби судової охорони обмежити доступ до приміщення суду з явними ознаками респіраторних захворювань незалежно від їх процесуального статусу.

 

  1. Вхід до приміщення суду здійснюватиметься за наявності захисної маски, антисептичних засобів, та після вимірювання температури тіла безконтактним інфрачервоним термометром працівниками служби судової охорони.

 

  1. Дане розпорядження довести до відома суддів, працівників апарату суду, служби судової охорони та громадян, шляхом розміщення тексту останнього на інформаційному стенді та офіційному сайті суду.

 

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Голова суду                                                                                          І.Ю.Котлярова