flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування посту з дезінформованим посилом щодо арешту баржі

24 липня 2020, 14:54
  Сьогодні в соціальній мережі Facebook з’явився пост з дезінформованим посилом щодо відмови слідчого судді Вишгородського районного суду Київської області в задоволені клопотання про арешт майна, а саме з посиланням на відмову суду в задоволені клопотання про арешт баржі.
  Свобода слова полягає у можливості висловлювати свої думки та міркування, надавати певну оцінку фактам.  Дезінформація має на меті спотворити або викривити певні факти і донести до громадськості інформацію, яка не відповідає дійсності.
  Так, досудове розслідування вимагає ретельного зібрання й дослідження інформації, що може стосуватися кримінального правопорушення.
 Інформуємо громадськість, що до Вишгородського районного суду Київської області в рамках кримінального провадження про яке йшлося  в пості Facebook, надійшли наступні клопотання: про дозвіл на огляд житла чи іншого володіння особи, проведення обшуку та про арешт майна,
  Клопотання про дозвіл на огляд житла чи іншого володіння ухвалою слідчого судді Вишгородського районного суду Київської області від 20 липня задоволено.
     Клопотання про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування ухвалою слідчого судді від 20 липня   - задоволено.
     У задоволені двох клопотань про арешт майна ухвалами слідчого судді від 22 липня відмовлено.
     Інформуємо, що обов’язок доведеності і обґрунтованості клопотань в рамках кримінальних проваджень при досудовому розслідуванні покладається за діючими нормами кримінального процесуального законодавства на слідчого та прокурора.
  Слідчий суддя при розгляді вищезазначених клопотань здійснював в порядку передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України судовий контроль за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.
  Суд, як і будь-хто позбавлений можливості розголошення відомостей досудового розслідування на виконання вимог статті 222 Кримінального процесуального кодексу України.
 
 
Інформує прес-служба суду