flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Присяжні ознайомлені з актуальними питаннями своєї інституції

13 серпня 2020, 11:48

  12 серпня у Вишгородському районному суді Київської області відбувся захід «Актуальні питання інституту присяжних».  До заходу долучились присяжні суду затверджені рішенням Вишгородської районної ради Київської області від 7 липня згідно вимог Закону.

  Голова суду Ірина Котлярова привітала присяжних, наголосила на важливості розуміння присяжними своїх процесуальних повноважень та важливості їх місії в допомозі суддям вершити правосуддя. 

  В рамках заходу заступником керівника апарату Альоною Смілянець та помічником голови суду Вікторією Ніколаєнко присяжним презентовано електронний посібник «Бути присяжним» (посібник створений: Горовенко Сергієм, Митречко Мар’яною, Коник Марією, ЛІ Поліною, Позняковою Ольгою, Рут Оленою, Ураловою Ольгою в межах проєкту "Суд присяжних": справедливий, ефективний та дієвий, який реалізується за фінансової підтримки Посольства США), обговорено лист НАЗК про перевірку не подання декларацій присяжними та роз’яснено порядок виплати винагороди та відшкодування витрат, виплати добових присяжному за час виконання ним обов’язків у суді.

  Крім того, в рамках презентації посібника «Бути присяжним» обговорено психологічні особливості підготовки до судового процесу.

  По завершенню заходу присяжні отримали носії з електронною версією посібника "Бути присяжним", презентацією заходу та корисними посиланнями.

 

  Висловлюємо подяку співкоординаторці проєкту «Суд присяжних: справедливий, ефективний

та дієвий», головній національній експертці з питань правосуддя Проєкту ЄС «Право-Justice»

та співзасновниці і членкині ГО «Інститут судового менеджменту» Лі Поліні за допомогу у реалізації заходу.

 

Інформує прес-служба суду