flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтегрована рецепція суду – старт покладено

28 серпня 2020, 14:23

  Експертами ініціативи «Модельні суди» Проекту ЄС «Право-Justice» розроблено Проект Стандартної операційної процедуру (інструкцію) № 2 «Організація та функціонування інтегрованої рецепції суду».

  Так Проект включає в себе, зокрема загальні правила, порядок організації та функціонування інтегрованої рецепції суду, діяльність якої повинна сприяти оптимізації навантаження на працівників апарату суду шляхом мінімізації прямої взаємодії відвідувачів суду з працівниками апарату суду (окрім інтегрованої рецепції суду), у зв’язку з передачею інтегрованій рецепції деяких функцій канцелярії суду, а також надати можливість розумного контролю за потоком відвідувачів суду.

  Інтегрована рецепція суду - перший пункт, де користувач системи правосуддя матиме змогу контактувати з судом. Інтегрована рецепція покликана забезпечити підтримку з моменту, коли людина приходить до суду, та ефективне управління потоком людей. Планово інтегрована рецепція підлягає розташуванню в стратегічному місці для комплексного швидкого реагування на потреби користувачів суду.

  Цілі інтегрованої рецепції:

  • полегшення спілкування співробітників рецепції з відвідувачами;
  • забезпечення особистої безпеку працівників рецепції;
  • ефективне виконувати функції рецепції;
  • забезпечення захисту інформації, яку обробляє працівник.

  Функції інтегрованої рецепції, включають зокрема:

  • служить пунктом, де відвідувачі суду можуть отримати необхідні відомості;
  • забезпечення взаємодії між користувачами суду та судом;
  • приймання та забезпечення обробки документів;
  • оптимізація робочого навантаження працівників суду;
  • виявлення вразливих осіб та вжиття заходів для надання необхідної підтримки.

  Вишгородський районний суд Київської області з метою підтримки модельних рішень Проекту підготував пропозиції та коментарі щодо запровадження розробленого модельного рішення.

  #ПрямуємоРазом

  Нагадуємо, що з вересня 2019 року в рамках реалізації реформ в секторі правосуддя та втілення ідеї створення моделі зразково суду  Проектом ЄС «Право-Justice» спільно з партнерами Проекту Консультативною місією Європейського Союзу, Вищою радою правосуддя, Державною судовою адміністрацією України, Вишгородський районний суд Київської області обрано для участі в Ініціативі «Модельні Суди».

 

  Інформує прес-служба суду