flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Карантин & особливий режим роботи & альтернативна комунікація – оголошення для учасників справ та відвідувачів суду

09 листопада 2020, 12:31

Як повідомлялось раніше, у Вишгородському районному суді Київської області в період з 2 листопада 2020 року по 31 грудня 2020 року запроваджено особливий режим роботи враховуючи стрімке поширення коронавірусної інфекції та реалізації заходів спрямованих на мінімізацію випадків розповсюдження захворюваності серед апарату та відвідувачів суду.

  На разі в одного з працівників суду ПЛР-тестом підтверджена наявність захворювання на COVID-19 та діагностовано перебування захворюваності в гострій формі. Крім того, існують непоодинокі випадки підозри наявності аналогічної захворюваності у інших працівників.

  Питання самоізоляції певного кола працівників в даних масштабах поширення захворюваності не буде бар’єром для розповсюдження респіраторної інфекції, з причин діючого складу працівників лише в 42 особи, унеможливлення виключення прямих контактів та взаємодії апарату під час виконання службових обов’язків.

  Так, відсутність взаємодії апарату де факто призведе до унеможливлення відправлення правосуддя. Позовна заява до моменту призначення до розгляду, руху стадій розгляду та остаточного вирішення проходить безперервні та алгоритмічно складні етапи без яких розгляд не може бути реалізований. Забезпечення виконання всіх етапів потребує постійної взаємодії апарату, зокрема реєстрації вхідної кореспонденції та її передачі суддям, реєстрації проміжних заяв на всіх стадіях процесу, забезпечення та проведення судових засідань, комунікації з учасниками справ, в рамках надання справ на ознайомлення, надання інформації по руху справ.

  Нагадуємо, що підсистема Електроний суд є діючою, однак на разі відсоток використання її переваг користувачами судових послуг є низьким в порівнянні з загальними показниками перебування справ, клопотань, заяв у суді в цілому.

  Суд позбавлений можливості здійснювати свою діяльність в звичайному режимі. При цьому керівництвом суду вживаються всі необхідні заходи для роботи в умовах карантину, дотримуючись рекомендацій щодо дезінфекції та обов’язкового використання медичних масок.

  Вишгородський районний суд Київської області в цілому працює в штатному режимі, та реалізовує заходи забезпечення гласності та відкритості судових процесів на час дії особливого режиму роботи суду з наданням альтернативних шляхів комунікації.

  Додатково повідомляємо, що організаційні заходи та строк дії обмежень можуть бути змінені з урахуванням ситуаційної нагальності.

  Просимо з розумінням ставитись до зміни режиму роботи суду та пам’ятати, що обмеження на чолі з альтернативними шляхами комунікації вводяться з метою забезпечення нашої з Вами безпеки.

  За подальшими змінами в роботі суду слідкуйте на веб-порталі та сторінці суду у Facebook.

 

  Інформує прес-служба суду