flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтегрована рецепція суду відтепер забезпечить зручний доступ до реквізитів сплати штрафів та судового збору

04 листопада 2021, 17:18

  Відтепер Інтегрована рецепція Вишгородського районного суду забезпечить швидкий доступ особам, що притягнуті судом до адміністративної відповідальності до реквізитів шляхом миттєвого формування переліку відомостей необхідних для сплати штрафу на базі автоматизованої системи документообігу суду,  де також міститиметься інформація про ПІП особи, що притягнута до адміністративної відповідальності, статтю порушення, відомості про серію та номер протоколу складеного відділом Національної поліції, дату постанови суду про притягнення до відповідальності у виді штрафу, суму штрафу та судового збору.

  Такі відомості надаватимуться особі правопорушнику за усним запитом в Інтегрованій рецепції Вишгородського районного суду протягом лічених хвилин.

  Надання таких відомостей дозволить швидко отримати всю необхідну інформацію для подальшого пред’явлення в банк та усуне проблематику використання особами невірних реквізитів при самостійному пошуку. 

  Визнаючи винуватим особу, що притягується до адміністративної відповідальності суд може призначити стягнення у виді штрафу в рамках санкції інкримінованої статті Кодексу України про адміністративні правопорушення.

  У разі винесення постанови про накладення адміністративного стягнення у виді штрафу особою, на яку накладено таке стягнення підлягає також стягнення судового збору, розмір і порядок якого встановлюється законом.

  Вирішуючи питання  накладення стягнення суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

  Порушник зобов’язаний сплатити штраф не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтею 300-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

  Судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

  Несплата призначеного судом штрафу та судового збору у визначений законом строк призводить до примусового виконання органом державної виконавчої служби  подвійного розміру штрафу та витрат на облік.

 

  Інформує пресслужба суду