flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП затверджено Положення про службу судової охорони

26 грудня 2017, 13:50

  За повідомленням прес-центру судової влади України 21 грудня 2017 року Вища рада правосуддя під час засідання розглянула питання про затвердження Положення про Службу судової охорони.

  Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ірина Мамонтова нагадала, що згідно з частинами першою, другою статті 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

  Служба судової охорони утворюється та діє відповідно до Положення, затвердженого Вищою радою правосуддя за поданням Державної судової адміністрації України після консультацій з Міністерством внутрішніх справ України.

  1 вересня 2017 року до Вищої ради правосуддя від Державної судової адміністрації України надійшов проект Положення про Службу судової охорони.

  «Вказаний проект був перевірений на предмет відповідності вимогам законодавства України та пропозиціям експертів Ради Європи. Вищою радою правосуддя проведено консультації з Міністерством внутрішніх справ України та за результатом цих консультацій враховано пропозиції МВС України до проекту Положення», – зазначила член Вищої ради правосуддя Ірина Мамонтова.

  Заслухавши члена Вищої ради правосуддя Ірину Мамонтову, керуючись статтею 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», Вища рада правосуддя вирішила затвердити Положення про Службу судової охорони.