flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено підготовчий розгляд у справі по обвинуваченню жінки у шахрайстві

05 червня 2019, 14:26

Вишгородським районним судом призначено підготовче  судове  засідання у  справі по обвинуваченню жінки, 1997 року народження, у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою  статті 190 КК України (шахрайство), на  17 липня 2019 року о  15-00 (суддя Котлярова І. Ю.).

Так, жінка   підозрюється у заволодінні шляхом обману адміністратора готельно-рестораного комплексу у м. Вишгороді грошовими коштами в сумі 3 550 грн – завдатку внесеного громадянином Б. за проведення святкування, представившись родичкою замовників.

Водночас, ухвалами Рівненського міського суду Рівненської області від 02 листопада 2018 року та Залізничного районного суду м. Львова від 09 листопада 2018 року в інших кримінальних провадженнях жінка оголошена у розшук за вчинення аналогічних злочинів.

Крім того, 13 травня 2019 року слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя жінці обрано запобіжний захід особисте зобов’язання в кримінальному провадженні за частиною другою статті 190 КК України.

Жінка вже раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів.

Санкція частини другої ст. 190 КК України передбачає покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує прес-служба суду