flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування інформації

11 червня 2019, 12:41

Сьогодні 11.06.2019 Вишгородському районному суду Київської області стало відомо, що 07.06.2019 на каналі YouTube вийшов репортаж який мість назву «Выжгород.Суд по убивству бойца АТО», знятий журналістами Всеукраїнського журналу «Корупцінер» щодо тривалого розгляду Вишгородським районним судом Київської області кримінального провадження про вчинення обвинуваченим кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 КК України.

Враховуючи суспільний інтерес щодо опублікованого матеріалу, доводимо до відома громадськості наступну інформацію:

Зазначений обвинувальний акт про вчинення обвинуваченим кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 КК України надійшов в провадження відповідного суду 22 березня 2018 року.

Цього ж дня автоматизованою системою документообігу суду визначено склад суду: головуючий – суддя Чірков Г.Є. та склад колегії суддів – Котлярова І.Ю., Рудюк О.Д. та призначено підготовчий розгляд справи.

Протягом періоду з 30 березня 2018 року по 07 червня 2019 року проведені наступні процедури судового розгляду: проведено підготовчий розгляд справи, допитано потерпілу свідків, досліджено письмові докази.

Тривалий розгляд  даного кримінального провадження справи зумовлений рядом причин,  а саме:  відмова обвинуваченого від захисника у зв’язку з незгодою з її позицією щодо свого захисту, що зумовило заміну захисника та надання останньому часу для ознайомлення  з матеріалами кримінального провадження; тричі не було доставлено обвинуваченого конвойною службою; неявка потерпілої; чотири неявки свідків в судові засідання, у зв’язку з чим колегією суддів застосувався щодо них примусовий привід. Крім того, під час оголошення прокурором зміни обвинувачення в порядку статті 338 КПК України, у зв’язку з тим, що потерпіла не прибула в судове засідання та не повідомила про причини неявки до суду, колегіє суддів, з метою дотримання процесуальних прав потерпілої відповідно до норм КПК України, їй було надано час для ознайомлення зі змінами пред’явленого обвинувачення, а також надано стороні захисту час для підготовки захисту від зміненого обвинувачення.

Судове засідання призначене на 14:10 год 07 червня 2019 року знято з розгляду через зміну графіку судових засідань та для забезпечення виходу колегії суддів (3-х суддів) до нарадчої кімнати та ухвалення вироку без зняття судових засідань в інших справ.

Судове слідство по даному кримінальному провадженню знаходиться на завершальній стадії. Суду необхідно допитати обвинуваченого, у разі, якщо у потерпілої, обвинуваченого не буде додаткових пояснень/запитань, провести інші процесуальні дії, перейти до судових дебатів, заслухати останнє слово обвинуваченого та прийняти остаточне рішення.

Резервне судове засідання відбудеться 14 червня 2019 року о 14:00 год. Зокрема, судом заплановано видалення до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Також доводимо до відома громадськості, що відповідно до штатного розпису Вишгородського районного суду Київської області, суддівський корпус складає 10 посад суддів.

Починаючи з 2017 року та станом на сьогодні фактично правосуддя у відповідному суді здійснює чотири судді, у зв’язку з чим втричі збільшилось навантаження на суддів.

Зокрема, дата  і час  розгляду справ визначається суддями з урахуванням вже раніше призначених справ.

Інформуємо, що станом на сьогоднішній день в провадженні відповідного суду перебувають 16 кримінальних проваджень, пов’язаних з посяганням на життя, які також потребують судового розгляду.

Крім того, колегією суддів вживаються всі можливі заходи щодо виваженого та відповідального розгляду справи з постановленням законного судового рішення у відповідності до норм кримінального законодавства.

За результатами розгляду даного кримінального провадження буде повідомлено додатково.

 

Інформує прес-служба суду